VVD LAARBEEK ZOEKT NIEUWE KANDIDATEN
Laarbeek, 18 april 2017

Meebeslissen, met anderen de verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout, samen, met elkaar, werken aan het welzijn en welbevinden van de inwoners. Samen de mouwen opstropen om Laarbeek een positieve plek te geven te midden van de andere gemeenten in de Peel.

Doe mee en meld je aan voor het kandidaat- lidmaatschap van de gemeenteraad van Laarbeek.  In maart 2018 worden de leden van de gemeenteraad gekozen voor de zittingsperiode 2018-2022.

Het lidmaatschap van een gemeenteraad is een verantwoordelijke 'baan', die veel voldoening geeft, maar ook veel tijd kan kosten. Die kant van de medaille moet genoemd worden.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stelde de volgende 'meetlat' op:

Beschikbaarheid
1. Investeren in voldoende tijd!

Vaardigheden
2. Maatschappelijk betrokken zijn, maar onafhankelijk.
3. Beschikken over kennis van of affiniteit hebben met één of meer aspecten van het lokaal bestuur.
4. Aanspreekbaar zijn op politieke keuzes en op die van de fractie.
5. Integriteit.

Persoonlijkheid
6. Nieuwsgierig en kritisch zijn.
7. Plezier scheppen in discussies, lef hebben om je standpunt te verdedigen én waar nodig te wijzigen.
8. Relativerend vermogen hebben en aanspreekbaar zijn op eigen functioneren.
9. Beschikken over een zekere mate van creativiteit, openheid, inlevingsvermogen en gevoel voor politieke
    verhoudingen.

Wie iets van zichzelf in deze spiegel ziet en interesse heeft om van gedachte te wisselen over een mogelijk raadslidmaatschap kan voor een gesprek contact opnemen met bestuurslid Meta Swinkels.
Lid worden van de VVD Laarbeek?

Rick Faas
Secretaris VVD-netwerk Peelland